Många börjar med att bo i korridor eller i kollektiv när de flyttar till Linköping, då lär man känna många nya människor och kommer lätt in i studentlivet. Men det finns också många möjligheter till egen lägenhet för dig som hellre vill det. Bor du i studentbostad har du 10-månadershyra med hyresfritt juni och juli när man inte får något CSN. Tänk på att de flesta hyresvärdar tillämpar system med köpoäng, så ställ dig i bostadskö så fort som möjligt, det är gratis!

Här kan du bo i studentbostad

Ryd

Ryd är den studenttätaste delen av Linköping. Här bor nästan 3000 studenter. Kanske är det därför det är uppdelat på Studentryd och Människoryd. För trots att här finns mycket studenter så bor det ju faktiskt vanliga människor i Ryd också!
I Ryd bor många studenter i korridorsrum, men även lägenheter i alla storlekar finns. Mitt i Ryd finns Ryds herrgård – oftast kallat [hg] – som är studenternas egna uteställe. I Ryd finns också ett litet centrum med mataffär, apotek och bageri. Från Ryd cyklar du till Campus Valla på runt tio minuter.

Flamman

Flamman ligger mitt mellan stan och Campus Valla med perfekt avstånd till båda – det tar ungefär tio minuter att cykla. På Flamman bor man i korridorsrum eller i lägenhet, ettor, tvåor och någon enstaka trea finns. Här finns Linköpings andra studentpub, kort och gott kallad Flamman.

Fjärilen

Detta är ett fyravåningshus i närheten av Flamman med studentlägenheter, både ettor och tvåor finns. Ligger lite längre ifrån campus valla, ca 15 minuters cykelväg.

Irrblosset

Ligger bredvid Vallaskogen med tio minuters cykelväg till Campus Valla. Här finns både korridorsrum, ettor och tvåor. Varje hus har studierum som de boende kan boka.

T1

Här finns ettor med kokvrå. Till universitetet tar det ungefär tio minuter att cykla. Från T1 har du också ganska nära till stan, ungefär tio minuters cykelväg åt andra hållet.

Lambohov

Här finns studentlägenheter bredvid Lambohovs centrum som har mataffär, apotek, pizzeria med mera. Lägenheterna är ettor eller tvåor och till Campus Valla kommer du på tio minuter.

För mer information om dessa områden kan du kolla på Studentbostäders hemsida.

Colonia

Ett förhållandevis nybyggt område som ligger precis vid Campus Valla. För att läsa mer om detta kan du kolla in ByggVestas hemsida.

Övriga hyresvärdar

Om du hellre vill bo i en ”vanlig” lägenhet, finns det flera olika hyresvärdar att vända sig till. En bra lista på kontaktuppgifter till dessa finns här. Den största hyresvärden i Linköping är Stångåstaden.